SC Bolsward verliest nipt bij hervatting competitie: 0-1

BOLSWARD - SC Bolsward (zo) heeft zondag de competitie hervat tegen Dronrijp. De thuisploeg was over 90 minuten de betere en makkelijker voetballende ploeg, terwijl Dronrijp door hun counterspel de beste kansen kreeg. In de slotfase beslisten de gasten de wedstrijd: 0-1.

De eerste en tweede helft waren kopieën van elkaar. SC Bolsward dicteerde het spel en Dronrijp bleef loeren op de counter. In de eerste helft helft redde de paal Dronrijp bij een vrije trap van Ferdinand van der Zee, terwijl de goede en attente keeper van Dronrijp een aantal keren goed uit zijn doel kwam. Vlak voor rust liep linksback Ferdinand van der Zee een zware blessure (kuitbeenbreuk) op na verkeerd neerkomen op het slechte kunstgrasveld van Bolsward.

Van der Zee werd na rust vervangen door Sjoerd Breeuwsma. Omstreeks de 50e minuut kwam een Dronrijpster spits één-op-één met doelman Tolga Demirci van SC Bolsward. De slechte inzet werd gemakkelijk klemvast gepakt door Demirci. Bolsward bleef zoeken naar de opening bij Dronrijp, maar faalde daarin continu.

Sterker nog, het was zo’n tien minuten voor tijd minuten voor tijd wederom Dronrijp dat oog in oog met Demirci kwam te staan en wederom was de Bolswarder goalie de winnaar. Bolsward had enkele kleine kansen via Harun Ergoz en Maxime Mulder, maar hun inzetten gingen naast en over.

Dronrijp liet zich eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd van een slechte en vervelende kant zien. Veel commentaar op de leiding en veel misbaar richting SC Bolsward en de scheidsrechter. Zij werden daarbij verbaal continu aangespoord door hun trainer die daarbij veelvuldig het slechte voorbeeld gaf.

In de slotminuut kwam Dronrijp voor de derde keer alleen op de keeper af en deze keer was een boogbal Demirci te machtig: 0-1. De goede keeper van Dronrijp vond het daarbij nodig aanvoerder Ozgur Akkus van SC Bolsward te provoceren door luidruchtig bij hem te staan juichen.

Vlak daarna blies de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje en bleef SC Bolsward gedesillusioneerd achter. Wederom een wedstrijd verloren in de slotfase. Dit keer was het euvel niet het afmaken van de kansen, maar het creëren van kansen. En misschien ook wel een winnaarsmentaliteit. Die mentaliteit had Dronrijp wel. In de ogen van vele Bolswarders op een uiterst vervelende wijze, maar Dronrijp kan wel 3 punten bijschrijven en SC Bolsward wederom 0.

Volgende week speelt het team van Arnold Haanstra uit bij MKV ’29 in Leeuwarden.