Nota verliest tegen Dijkstra bij schaakclub Westergoo Bolsward

Bij schaakclub Westergoo werden dinsdag zeven interne partijen gespeeld. HarmJan Dijkstra deed goede zaken door Jan Nota in een partij met wisselende kansen te verslaan.

Johan Leeverink en Fokke de Boer speelden een fraaie pot die uiteindelijk in remise eindigde. Koploper Van der Pal - vorige week extern ook al goed op dreef- versloeg Tsjesse Bottema.

Hageman is terug van een meer weekse vakantie in Nieuw Zeeland. Hij vierde zijn rentree met een remise tegen Gerrit Stornebrink. Sikma speelde als altijd razend snel. Iets meer rust in zijn spel zou hem wellicht wat meer punten op leveren. Nu moest hij zijn rasse zetten bekopen met een nederlaag tegen Boomsma. Smit kampt een beetje met een probleem aan zijn ogen. Dat belet hem evenwel niet een scherp zicht op goede zetten.

Dinsdag ondervond Tine Stapersma zulks. Bergsma kwam niet tevergeefs over uit Burgum. Hij scoorde vol tegen Verheggen die aankondigde ’wat te zullen doen’ aan zijn openingsrepertoir.

Westergoo 1 verloor donderdag uit tegen Schaakwoude 2. Van der Pal won en Leeverink speelde remise. Nota en Dijkstra nulden. Westergoo 3 daarentegen won dezelfde avond uit in Lemmer: 1,5-2,5.  Zo wisselden verdriet en vreugde elkaar achter het schaakbord af.