Zonnebloem start jubileumactiviteiten met Week van het Bezoekwerk

REGIO - De Nationale Vereniging de Zonnebloem bestaat donderdag 17 januari 70 jaar en viert dat onder meer met de Week van het Bezoekwerk. Van 17 tot en met 25 januari leggen Zonnebloemvrijwilligers zo veel mogelijk huisbezoeken af bij mensen met een lichamelijke beperking.

Veel vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen bezoeken het hele jaar door met regelmaat mensen in de eigen wijk of dorp. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk van hen tijdens de Week van het Bezoekwerk met een extra feestelijk bezoek te vereren.

Vriendschappen

De Zonnebloem is vooral bekend van de vele dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar veruit het belangrijkste werk zijn de 1,2 miljoen bezoeken aan huis bij mensen.

Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn namelijk vaker alleen thuis dan hen lief is. Door het gebrek aan persoonlijke hulp en door medische zorg kunnen zij moeilijk de deur uit. Daarom doen tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers bezoekwerk.

Hobby

Dat varieert van gezellig een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. Ook komt het voor dat vrijwilligers en de persoon die zij bezoeken samen een hobby oppakken, naar de film gaan of winkelen. Er ontstonden in de voorbije 70 jaar al vele vriendschappen.

Friese vrijwilligers die het leuk lijkt om regelmatig bij iemand met een lichamelijke beperking op bezoek te gaan, kunnen zich aanmelden via www.zonnebloem.nl. Ook mensen met een lichamelijke beperking die graag bezoek van een vrijwilliger willen ontvangen, kunnen hier terecht.

Jubileumjaar

In 2019 bestaat de Zonnebloem 70 jaar. De vereniging laat deze mijlpaal uiteraard niet zomaar voorbij gaan. Het 70-jarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers.

Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de 70 zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. Begin september staat het vakantieschip van de Zonnebloem tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam in de belangstelling. De vereniging sluit het jubileumjaar af op de Nationale Vrijwilligersdag in december. Ook krijgen veel reguliere Zonnebloemactiviteiten een jubileumsausje.