Leeverink knikkert Stornebrink bij Westergoo uit KO-cup

BOLSWARD - Er zijn bij schaakclub Westergoo nog vijf spelers in de race voor de KO-cup. Viersma, Leeverink, Banning, De Jong en Nota. Banning en De Jong komen nog tegen elkaar uit zodat een viertal om de hoogste eer gaat strijden.

Leeverink plaatste zich dinsdag bij het prominente kwartet door voorzitter Stornebrink een illusie armer te maken. Viersma versloeg Van der Pal en Nota had opvallend weinig moeite met Fokke de Boer. De Boer offerde een pion om ruimte te creëren maar kwam bedrogen uit. De pion kon door Nota worden verdedigd en vormde zo een nagel aan De Boers doodskist. Een paard raakte buitenspel waardoor alle kansen verkeken waren.

Intern werden dinsdag vier partijen gespeeld. Verrassende uitslagen? Niet echt of het moet het snelle verlies zijn van Smit tegen Sikma. Smit is dit seizoen goed op dreef maar liet zich dinsdag meeslepen door het snelle spel van de oud-dierenwinkelier.

Altena gaf te veel materiaal weg tegen Hylkema en Tine Stapersma kon het niet bolwerken tegen Bergsma, vooral omdat ze haar eigen koning onvoldoende rugdekking gaf. Banning won vrij gemakkelijk van Boomsma en HarmJan Dijkstra greep in een onvervalst koningsgambiet Verheggen vanaf zet twee vervaarlijk bij de hals. De Witmarsumer kon niet aan de druk ontkomen.

Dinsdag wordt de strijd in het Convent voortgezet.