Jaaroverzicht | Mei: installatie fontein, elfstedentochten en Tsjillen

Het jaar nadert zijn einde. Tijd om terug te blikken. Want wat gebeurde er ook allemaal weer in 2018? Een cultureel jaar, een sportief jaar en een jaar met politieke wisselingen van de wacht. Een overzicht met belangrijke of opvallende gebeurtenissen per maand.

Mei was een drukke maand. Met name rond het Pinksterweekend was het dringen geblazen in Bolsward. Natuurlijk waren er de fiets- en stepelfstedentochten, maar dit jaar was ook voor het eerst de ultraloop in het programma opgenomen. Veertig lopers werden zaterdagochtend 19 mei weggeschoten, maar minder dan de helft haalde de finish. Het tekent de moeilijkheid van de tocht, die werd georganiseerd door Bolswarder Silvio Teunissen.

In mei werd ook de veelbesproken Vleermuisfontein van de Belgische kunstenaar Johan Creten geplaatst.

Vrijdagmiddag 18 mei was het ‘Kletterdei’; de dag waarop alle fonteinen feestelijk geopend werden. Bolsward gold daarbij als epicentrum, met hoog bezoek van cultuurminister Ingrid van Engelshoven.

Ook was er dat weekend de tweede editie van Tsjillen. Wederom lagen de grachten van Bolsward vol met bootjes en was er gezelligheid langs de kant.