Groene Voornemensshow op nieuwjaarsdag in Groene Weide

BOLSWARD - De evenementenkalender in Bolsward leek leeg te blijven op 1 januari. Dat moest anders, dacht een aantal muzikanten. En dus is er op nieuwjaarsdag de Groene Voornemensshow in De Groene Weide.

Een ludieke actie die per toeval tot stand kwam. ,,Werom doesto niet wat?", vroeg onder meer Wybo Toering aan Gerrie van Dillen, uitbater van de Groene Weide. Toevallig stond een aantal muzikanten met elkaar te praten. Jeen Waterlander, van de JWP band bijvoorbeeld. Maar ook Albertus Nieuwenhuis, net als Toering van de Groovejets en ook ‘collega’ van Waterlander. Ook Peter Fiselier van Jackal Jack was in de buurt. De muzikale krachten werden snel gebundeld en ook Van Dillen was enthousiast. Ook de Bolswarder dj Dan Daniëls werd benaderd en stemde snel in.

Na het idee werd in verschillende app-groepen gepeild of de rest van de bandleden vrij van verplichtingen was. ,,Toevallig kon iedereen", vertelt Waterlander. ,,Toen hebben we het verder uitgerold. Het doel is dat iedereen een gezellige middag heeft. Een leuk, ongedwongen sfeertje."

Het is welbeschouwd een vervolg op de Goede Voornemensshow die eind jaren tachtig in Ons Gebouw werd gehouden. Ook door Bolswarder bandjes, ook op nieuwjaarsdag. De nieuwe locatie was een aanleiding tot een subtiele naamswijziging.

Door het toevallige gesprek van de betrokkenen was de line-up met eerder genoemde bands ook snel bekend. ,,Iedereen doet zijn eigen ding. Alle stijlen komen aan bod, in de breedste zin van het woord."

,,Er is muziek, maar het is meteen ook een soort nieuwjaarsborrel", zegt Toering. ,,De tijden zijn ook wel christelijk", vult Nieuwenhuis aan. De bands spelen van 16.00 tot 20.00 uur, daarna sluit Dan Daniëls het geheel af. Een bewuste keuze. ,,Veel mensen moeten de volgende dag weer gewoon werken."

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jumbo Kooistra.