Boalsert op ‘e Strún levert tienduizend euro op voor goede doelen in Bolsward

BOLSWARD - De organisatie van Boalsert op ‘e Strún maakte vrijdag bekend wat de wandeltocht voor goede doelen heeft opgeleverd. Ook onthulde het de toekomstplannen.

De tocht was een initiatief vanuit de Rotary Bolsward. En dus togen Gaby Scholte, Titia Hylkema en Gerda Breeuwsma -als commissie verantwoordelijk voor de organisatie- vrijdagmiddag naar Paardensportvereniging de Hanzeruiters in Bolsward. En dan met name voor Suzanne Witteveen. Zij start in het nieuwe jaar -als de nieuwe hal van de paardensportvereniging er staat- met paardrijlessen voor mensen met een beperking.

Een bijzonder nobel streven, vonden de organisatoren van de ‘Strún-tocht’. En dus besloten zij eerder al dat vijftig procent van de opbrengst naar dat doel ging. De hoogte van dat bedrag was echter nog niet bekend. Vrijdag kwam het drietal met de heuglijke mededeling dat er 5800 euro geschonken wordt: vijfduizend vanuit de tocht zelf -deze bracht in totaal tienduizend euro op- en de rest bijgepast door de Rotary Bolsward. Dat bedrag is hoog genoeg voor de aanschaf van aangepaste zadels voor de rijlessen; het concrete doel van Witteveen. Zij reageerde dan ook dolblij op de mededeling van de dames.

Lees ook: Suzanne Witteveen biedt paardrijlessen aan mensen met een beperking

Daarmee komt feitelijk een einde aan de eerste editie van de wandeltocht, die 750 deelnemers in het laatste weekend van oktober dwars door Bolsward leidde.

Onlangs evalueerden de drie dames het evenement. ,,Het was heel positief. We hebben zo veel enthousiaste reacties gehoord”, vertelt Gerda Breeuwsma. ,,We hadden ook veel geluk dat bedrijven vanaf het begin enthousiast en belangeloos meededen. Dankzij de medewerking van anderen is het zo’n succes geworden.”

Hylkema stelt dat vooraf een streefaantal van vijfhonderd deelnemers was gesteld. 750 is wat dat betreft een prima aantal. ,,En we wilden graag tienduizend euro ophalen. Dat is gelukt.”

Daarvan gaat, zoals gezegd, de helft naar het initiatief van Suzanne Witteveen. Het overige deel gaat naar particuliere initiatieven. Deelnemers konden zelf een wens indienen. Dat gebeurde 23 keer. Vanaf januari beginnen de dames met een selectie daaruit. Die wensen worden in de komende twee jaar vervuld.

Dan restte voor het drietal de vraag: gaan we verder? Ja, is het antwoord. ,,Maar het hoeft niet ieder jaar”, was de gezamenlijke mening. De volgende editie is over twee jaar, eveneens in het laatste weekend van oktober.