Nota verslaat Banning met speels gemak bij schaakclub Westergoo

BOLSWARD - De spelers met de hoogste rating bij schaakclub Westergoo ontmoetten elkaar dinsdag. Jan Nota had de nodige voorbereidingen getroffen en dat wierp zijn vruchten af. Tegenstander Cees Banning greep al vroeg in de partij lelijk mis en dat kostte hem hout. Zoveel zelfs dat hij spoedig besloot tot capitulatie.

Murk Viersma leverde en nette pot af tegen HarmJan Dijkstra. Gedisciplineerd bouwde hij zijn stelling op, zette de aanval in en rondde kundig af. ,,Ik had helemaal niets in te brengen”, verklaarde Dijkstra achteraf. Bergsma en De Boer speelden een aantrekkelijke partij. Omdat het evenwicht eigenlijk niet verstoord raakte was remise de terechte uitslag. Ook Smit en Hylkema kwamen remise overeen, hoewel Smit een licht voordeeltje genoot.

Jan Altena hield lang stand tegen Stapersma. Hij paste deze keer goed op zijn materiaal maar moest uiteindelijk toch buigen voor het knappe aanvalsspel van Westergoo’s enige vrouwelijke lid. Verheggen kwam tegen De Leeuw aanvankelijk in de verdrukking maar toen De Leeuw enkele mindere zetten produceerde wisselden de kansen pardoes. Punt naar Witmarsum in plaats van naar Sneek.

Westergoo III verloor in FSB-verband met 3-1 tegen het Legeanster Gauw. Stornebrink was de enige die won. Boomsma, Van der Pal en Leeverink beten in het stof. Komende dinsdag staan er meer FSB-wedstrijden op het programma.

Zaterdag 8 december vindt het Westergoo-jeugdtoernooi plaats in Het Convent.