Herstel: Ramblers niet in Doopsgezinde Kerk maar in Marne Theater

BOLSWARD - In het Bolswards Nieuwsblad van vandaag (woensdag) en eerder op deze site stond een bericht over het concert van de Ramblers in Bolsward. De locatie klopt echter niet. Het optreden is in het Marne Theater en niet, zoals eerder vemeld, in de Doopsgezinde Kerk. de aanvang van 16.00 uur is wel correct. Voor de volledigheid hier onder de rest van het bericht.

,,Maarr…wij komen terug”. Dat was jarenlang de afkondiging van Theo Uden Masman na een optreden van de Ramblers. En hij had gelijk. Ook nu, 90 jaar na de oprichting in 1926, is het ‘Orchestra of the Centuries’ nog springlevend en laat men het publiek los gaan bij elk optreden op de klanken van ‘Wie is Loesje’ en ‘Weet je Nog Wel de Die Avond in de Regen’.

De Ramblers staat bekend om hun speciale sound die anno 2018 te omschrijven is als Big Band-muziek met een moderne twist. Jong en oud wordt er door geraakt en dat heeft vooral te maken met het feit dat de Ramblers hun muziek met passie brengt. Iedereen herkent zich in het plezier en de beleving van de 12-mans formatie onder leiding van de legendarische drummer Cees Kranenburg. Zanger Dick Rienstra draagt ook al jaren zijn muzikale steentje bij.