MeinTheater start 2019 met een MaskerParade & De Vloer op voor volwassenen

BOLSWARD - MeinTheater in Bolsward komt aan het begin van 2019 met twee nieuwe cursussen: MaskerParade en De Vloer op voor volwassenen.

,,Maskerspel is meer dan alleen iets voor je gezicht doen. Het gaat om een verhaal vertellen met je lijf, vanuit een masker. Heel duidelijk de focus dus op het gebruik maken van houding en gedrag, wat vaak bv bij theater en improvisatietechnieken onvoldoende aandacht krijgt. We verzanden vaak in tekst en vergeten dat 80% van onze communicatie non-verbaal is. Wat roept een masker op, of welk masker past bij het lijfelijke bewegen?”, zo legt Meiny Bakker van MeinTheater uit. ,,Een boeiend speels onderzoek, onder leiding van 2 studentes/pas afgestudeerden van de docent Theateropleiding Leeuwarden. Zeer geschikt voor allen die wel eens een specifiek facet van theaterspelen onder de loep willen nemen.” De data zijn op woensdag 23 en 30 januari.

,,Bij de Vloer Op voor volwassenen gaat het om uit je hoofd te komen en in de actie te gaan. Doen en durven en vooral een beetje uit je comfortzone met lef en lol. Alles wat je leert is ook toepasbaar in het dagelijkse leven. Loslaten en vertrouwen op dat wat er komt goed is. En als het even niet gaat mag dat ook een onderdeel zijn van ‘leren’.In een groep van 10, improviseren, incasseren, uitproberen, en samenspelen.” Deze keer worden de lessen zes keer aangeboden op de woensdagavond om de week. De start hiervan is 6 februari. Meer informatie en opgave via www.MeinTheater.nl.