Aldi: voetballen op dak supermarkt zou primeur zijn

BOLSWARD - Als de ambitieuze plannen van SC Bolsward en de Aldi doorgaan, zou dat een primeur voor de supermarktketen betekenen. Op geen enkele ander filiaal ligt een voetbalveld op het dak. Wel zijn er vestigingen in de stadions van betaald voetbalclubs Cambuur en Fortuna Sittard, maar daar houdt het op.

Een vergelijkbaar voorbeeld komt uit Utrecht. De vereniging Faja Lobi KDS deed een één-tweetje met de IKEA aldaar. Op de parkeergarage van het Zweedse warenhuis zijn twee kunstgrasvelden aangelegd.

Lees ook: Ambitieuze plannen SC Bolsward: voetballen op het dak van de Aldi.

Samenwerking op goed moment

De samenwerking tussen SC Bolsward en de Aldi om samen het gebied rond sportcomplex Het Bolwerk opnieuw in te richten, komt op een goed moment. ,,Landelijk zijn we bezig met verbouwingen van onze winkels om de nieuwe formule te implementeren. In Bolsward waren we al bezig om mogelijkheden te onderzoeken om de winkel aan te passen”, zo laat Laetitia Gruwel namens de Aldi weten.

,,In gesprekken met betrokkenen is dit idee ontstaan. We willen benadrukken dat SC Bolsward de trekker is van dit project. Het is een ambitieus project en er is al veel tijd en moeite in de voorbereiding gestoken voor Aldi in beeld kwam. We werken graag mee aan het opknappen van de sportfaciliteiten, maar het moet nog verder worden uitgewerkt”, voegt ze daar aan toe.

Nieuw te bouwen winkel

In de plannen die SC Bolsward vorige week aan haar leden presenteerde, verhuist de Aldi van de huidige locatie naar een nieuw te bouwen winkel. Deze komt in dat geval op het voormalige hoofdveld van CAB, dat ‘de lucht in gaat’ en op het dak wordt aangelegd. Het nieuwe clubgebouw zou daarnaast moeten komen, daaronder is ruimte voor een parkeergarage.

Het gaat in Bolsward volgens Gruwel dus duidelijk om twee belanghebbenden die elkaar mogelijk kunnen versterken: ,,Een goede renovatie van het sportcomplex en voor ons een rendabel filiaal dat goed bereikbaar is en voldoet aan de door ons gestelde eisen van de nieuwe formule, die we nu landelijk aan het uitrollen zijn.”

In de nieuwe plannen wordt het winkeloppervlak vergroot van 1000 vierkante meter tot 1150.