OlieBOP wordt Bolsward Live

BOLSWARD - Dat OlieBOP in de huidige vorm zou verdwijnen was al even bekend. Ook de verhuizing van het feest naar maart en naar De Groene Weide werd eerder al naar buiten gebracht. De nieuwe naam echter nog niet. Nu wel: het evenement heet voortaan Bolsward live. Vrijdag was de eerste repetitie.

,,OlieBOP was toe aan wat nieuws”, vertelt Peter Wiersma nog maar eens. Wiersma is voorzitter van de organiserende stichting Bolsward Op Podium (BOP). ,,We waren best zoekende, maar het gaat om de doelgroep: het publiek, maar ook de deelnemers. Voor Bolswarders door Bolswarders.” Het was voor de organisatie alleen maar logisch dat bij een nieuw evenement ook een nieuwe naam hoorde. ,,Al is OlieBOP niet gestopt”, vertelt Wiersma. ,,Het kan zijn dat we het eens per vijf jaar gaan doen.”

Zelf was hij rond de jaarwisseling ,,heerlijk vrij”, waar het normaal gesproken spannende dagen zijn. ,,Het was nodig om te beslissen om het anders te doen. Het verandert gewoon, dan moet je wat anders doen voordat het doodbloedt.”

De opzet heeft echter wel veel weg van het feest dat jarenlang gold als traditionele nieuwjaarsviering. ,,Het wordt gewoon een lekker avondje muziek”, belooft Wiersma.

De eerste editie van Bolsward Live is zaterdag 2 maart.