Filmhuis Bolsward vertoont Amy

Bolsward -  Filmhuis Bolsward vertoont donderdag 21 januari 'Amy' van Asif Kapadia in Ons Gebouw. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.  Entree 6 eurp  (met biebpas: 5 euro)

De film AMY vertelt het levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief. Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw.  Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart. Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.
De met een BAFTA bekroonde regisseur Asif Kapadia (SENNA, Beste Documentaire) maakt met AMY een modern, aangrijpend en onmisbaar portret. Gebruikmakend van nooit eerder vertoonde archiefbeelden en tot nu toe onbekende nummers, schildert hij een fascinerend beeld van ‘the girl behind the name’.