Vader en dochter vinden eerste kievitsei Vogelwacht Bolsward e.o.

Burgweerd -   Marco en Destiny van Spanning uit Bolsward vonden zondagmorgen om tien voor negen het eerste kievitsei van de Bolswarder vogelwacht.

Destiny, die vorig jaar nog het eerste kievitsei van Friesland vond van de jeugd onder de twaalf jaar, was al dagen gebrand om een eitje te vinden. Vanmorgen was het voor de jonge vindster raak. Nabij het nazorgrayon (bij Burgwerd) van haar vader zagen de twee een jokje (vrouwtje kievit) heel mooi laag wegvliegen, waarop het tweetal besloot om maar eens te gaan zoeken. Naar een paar slagen te hebben gedaan, stuitten ze op een nestje met één eitje daarin.
Vader Marco, die zelf in het bestuur van de vogelwacht zit, belde meteen met mede-bestuurslid Wiebe Palstra om te horen of het eitje het eerste was van de Bolswarder vogelwacht. Omdat er dit jaar geen eieren mogen worden meegenomen, trok Palstra zijn laarzen aan en kwam het eitje in het weiland controleren of het vers was.
Beide vinders zullen tijdens de nazorgvergadering van 4 april de wisselbeker voor het vinden van het eerste ei uit handen van voorzitter Eugene Rosenau uitgereikt krijgen.