Twee wielrenfilms in Filmhuis Bolsward

Bolsward - Filmhuis Bolsward presenteert de donderdag (12 mei) voor het pinksterweekend twee films over wielrennen, te weten: ReTOUR en The Program.

ReTOUR is de hartverwarmende documentaire van Marijn Poels over de poging tot terugkeer van zijn neef Wout Poels na een verschrikkelijkeRetourposter val in de Tour de France van 2012. Documentairemaker Marijn Poels volgt zijn neef op de lange weg terug naar het professionele wielrennen. Waar doktoren hem hadden afgeraden zijn vizier op het allerhoogste te richten bleef Wout Poels erin geloven. En niet zonder succes. Onlangs was Poels de winnaar van de Belgische klassieker 'Luik-Bastenaken-Luik'.
Speelduur: 42 min.
stillwoutpoels
Een mooie opmaat naar de speelfilm The Program van Stephen Frears, de 'biopic' over de gevallen wielrenner en tourwinnaar Lance the programposterArmstrong met onder meer Ben Foster en Chris O'Dowd. Gebaseerd op het boek 'The Seven Deadly Sins' van David Walsh. Het verhaal volgt het leven van Armstrong via de bekende markeringspunten: zijn opkomst, de teelbalkanker, de wederopstanding, de verbeten winnaarsmentaliteit, de flagrante leugens over dopinggebruik, de intimidaties en uiteindelijk zijn val.
Speelduur: 103 min.
Aanvang avond: 20.00 uur. Locatie: Ons Gebouw.