Triathlon langs zee en door weiland

WORKUM - De derde 1/8ste triathlon van Workum vindt zondag 21 augustus plaats. De start is om 16.30 uur bij de Doltewâl ter hoogte van Workum Watersport.

De deelnemers starten met 500 meter zwemmen door de Dolte, waarbij het publiek de gehele route vanaf de kant kan volgen. Op de hoek van het evenemententerrein ”de Stedspôle” verlaten de deelnemers het water en gaan ze naar de centrale wisselzone op het parkeerterrein van de Action.

Vanaf daar wordt er ruim 21 kilometer gefietst via het Sud, Sylspaed, langs de zeedijk langs Gaast, Piaam, via Idsegahuizum (Skuzum), Ferwoude en dan weer naar Workum. Vervolgens is er nog een hardloopparcours van 5 km rondom Workum.

Het pad voert naar buiten Workum, over de Suderseeleane en de Slinkewei naar het kerkenpad “de Tillefonne”. Via het één tegelbreedte pad door de weilanden gaan deelnemers naar “De Merk”. Vanaf daar is het nog zo’n 200 meter tot aan de finish op ’t Sud.

De weg naar de finish wordt opgesplitst voor fietsers die nog moeten wisselen en hardlopers die op weg naar de finish zijn, zodat deze elkaar niet meer hoeven te kruisen. Voor meer informatie: www.triathlonworkum.nl