Partuur Monfils wint in Wergea

Bolsward - De dames hoofdklas waren zondag te gast bij kaatsvereniging Het Oosten in Wergea. Daar vond een beperkte vrije formatiewedstrijd plaats met acht partuur op de lijst. Anne Monfils (Kimswerd), Nynke Sybrandy (Dearsum) en Marrit Zeinstra (Peins) gingen met de winst naar huis.

In de finale namen de drie het op tegen de formatie van Elly Hofman (Dronrijp), Marte Altenburg (Grou) en Renske Terwisscha van Scheltinga (Wiuwert). Het begin beloofde een mooie strijd, want het eerste verkaatste eerst dient gelijk op de 6-6 te worden beslist.

Anne wist met haar opslag Marte tot een kwaadslag te dwingen waardoor zij de leiding wisten te nemen. Het verschil liep vervolgens verder op toen Elly de bal naar het perk mocht brengen op de 1-0 6-2 en deze buiten de perklijnen belandde.

Het partuur van Elly, Marte en Renske probeerde het wel degelijk maar zagen Nynke de voorsprong nog verder uitbouwen toen zij achterovervallend de bal alsnog tot in het perk wist te retourneren op de 2-0 6-2.

Het leek toch nog een echte strijd te worden toen Elly met haar opslag erin sloeg om de laatste kaats te behouden op 3-0 4-6. Via een zwaar bevochten eerst wist Nynke wederom een bordje aan hun totaal toe te voegen toen zij de boven wist te vinden op de 3-1 6-6.

Elly, Marte en Renske gaven de strijd niet op en brachten het verschil terug te toen Elly het perk van Nynke en Marrit verschalkte op de 4-1 2-6. De strijd leek volledig op te bloeien toen Anne het vizier niet op scherp had staan en de bal op de 4-2 6-6 buiten het perk belandde.

Vanaf dat moment ontstond er een prachtige strijd. Voor de tweede keer op rij diende de beslissing te vallen op de 6-6. Het was Elly zelf die haar partuur langszij wist te brengen wanneer zij de kaats wist te behouden op de 4-3 6-6.

Elly, Marte en Renske slaagden er vervolgens niet in om door te drukken en zagen wederom partuur Anne aan de leiding komen toen de opslagbal van Elly buiten het perk belandde op de 4-4 6-2.

De strijd was toen gestreden want Anne, Nynke en Marrit gaven dit niet meer uit handen. Toen de opslagbal van Elly op de 5-4 6-4 wederom buiten het perk belandde, ging de eerste prijs in Wergea voor de formatie van Anne.

Uitslag Wergea:

Eerste: Anne Monfils (Kimswerd), Nynke Sybrandy (Dearsum) en Marrit Zeinstra (Peins).

Tweede prijs: Elly Hofman (Dronrijp), Marte Altenburg (Grou) en Renske Terwisscha van Scheltinga (Wiuwert).

Derde prijs: Ilse Tuinenga (Berlikum), Sjoukje Visser (Damwâld) en Manon Scheepstra (Franeker).