SC Bolsward voetbalt voor onderzoek naar spierziekte

BOLSWARD - Voetbalteams van SC Bolsward spelen op zaterdag 27 augustus op Sportpark Het Bolwerk in Bolsward hun bekerwedstrijden tijdens het Zwaluwen Bekertoernooi. Doel van deze voetbaldag is geld inzamelen voor stichting Spieren voor Spieren.

Henk de Jong, voormalig Cambuurtrainer en huidig commercieel manager van FC Groningen, opent de dag om 9.00 uur samen met wethouder Durk Stoker van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook Jan Beijert van de Zwaluwen Jeugd Actie zal hierbij aanwezig zijn.

In totaal 25 jeugd-, dames-, en seniorenteams van SC Bolsward strijden vervolgens om de KNVB-beker. Rondom de wedstrijd vinden verschillende activiteiten plaats, bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel.

Er is een informatiemarkt en de speelsters van de damesteams en de G-teams zijn dan op pad om het goede doel onder het publiek te promoten. Bolswarder ondernemers staan met kraampjes met etenswaren rondom de velden en van hun opbrengst gaat eveneens een deel naar het goede doel. Verder is er volop muziek aanwezig en kan er bijvoorbeeld tegen een vergoeding bij een dj een plaatje worden aangevraagd.

Dit speciale bekertoernooi is georganiseerd in samenwerking met de Stichting Zwaluwen Jeugd Actie, de KNVB, het Prinses Beatrix Spier Fonds en Spieren Voor Spieren met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen.