Korte broeken en lage opkomst bij Westergoo

Bolsward - BOLSWARD - Enerzijds zou het verboden moeten worden: korte broeken in de schaakzaal. Bij wet of anders via het reglement van de internationale chess federation. Anderzijds had het toch ook wel weer wat: een derde van de aanwezige Westergoo-leden in korte broek achter het schaakbord.

Vanwege de hitte die op de tweede dinsdag van september heerste. Meteorologische records werden verbroken, echter helaas ook een nieuw dieptepunt wat betreft de opkomst bij Westergoo. Het is langgeleden dat er zo weinig schakers in Het Convent actief waren. Slechts twaalf.
De computergestuurde indeling zorgde er voor dat de nummers een en twee van vorig seizoen elkaar direct op de eerste avond ontmoetten. Marc Masmeijer  wist Jan Nota na een taai duel te verschalken. Marc zint kennelijk op wraak. Verder niet veel echte verrassingen. Bergsma versloeg Stornebrink, Boomsma won van De Leeuw, Dijkstra zegevierde over Leeverink, Hageman bleek te sterk voor Feenstra en Niemarkt - gelukkig weer terug van weggeweest- toonde tegen Hylkema dat hij het spelletje nog niet is verleerd.
Menig uitslag had trouwens net zo goed omgekeerd kunnen zijn. Wordt vervolgd. Volgende week dinsdag in Het Convent, aan de voet van de Martinitoren (die zag dat het goed was.)