Filmhuis Bolsward vertoont Der Staat gegen Fritz Bauer

Bolsward - Filmhuis Bolsward vertoont op donderdag 29 september om 20.00 uur de film 'Der Staat gegen Fritz Bauer' van Lars Kraume in Ons Gebouw.

1957. Procureur-generaal Fritz Bauer wil de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen zodat de naoorlogse generatie in de jonge Bondsrepubliek de vaderlandse geschiedenis onder ogen leert zien. Maar in zijn zoektocht naar ontsnapte Nazi's krijgt hij te maken met het establishment dat niets liever wil dan het verleden te laten rusten. Op medewerking hoeft hij dus niet te rekenen. Men probeert zelfs zijn homoseksualiteit tegen hem te gebruiken onder een -Nazi- wet die homoseksualiteit nog steeds strafbaar stelt. En als hij de verantwoordelijke voor de massadeportatie van de Joden Adolf Eichmann op het spoor komt, geeft men hem valse informatie. In zijn moedige strijd voor de waarheid en rechtvaardigheid ziet Bauer zich genoodzaakt de Israëlische geheime dienst, Mossad, in te lichten. Een daad waarmee hij landverraad pleegt.
Der Staat gegen Fritz Bauer van Lars Kraume, gebaseerd op het levenswerk van Fritz Bauer, werd meermaals bekroond. Zo won de film de publieksprijs op het Internationale Filmfestival van Locarno en ontving Burghart Klaußner (Das Weisse Band, Goodbye Lenin) de Bayerischer Filmpreis voor zijn rol als Fritz Bauer.
Entree: €6,- (op vertoon biebpas €5,-)