Hageman houdt bij Westergoo ook Bergsma in bedwang

Bolsward -  BOLSWARD - Na gedane arbeid is het zoet rusten, zo luidt het spreekwoord. Schakers vullen dat net even anders in. Na een gespeelde partij dient er even stoom afgeblazen te worden.

 BOLSWARD - Na gedane arbeid is het zoet rusten, zo luidt het spreekwoord. Schakers vullen dat net even anders in. Na een gespeelde partij dient er even stoom afgeblazen te worden.
Bij Westergoo gebeurt dat aan de bar van Het Convent.  En dinsdag was de algehele  opvatting aan de toog:  wat spelen we toch een boeiend spel en wat ontdekken we telkens toch weer fascinerende wendingen.
Neem de partij tussen de voorzitter en de secretaris van de club, de scribent (Dijkstra) versloeg de preses (Stornebrink), maar wat waren de verschillen klein en hoe anders had het kunnen lopen als de keuzes tussen de verschillende varianten net even anders waren gemaakt. En dat gold op meer borden. Van der Pal en Altena speelden remise, maar wat werd er op het scherp van de snede gestreden! Gold ook voor Brandsma en De Leeuw. Pas tegen elven kon eerstgenoemde de zwaarbevochten zege laten noteren. Hylkema had weliswaar materieel voordeel tegen Stapersma maar wat moest hij vechten voor het volle punt. En Bergsma -Hageman ook al zo'n scherp duel. Het werd een vecht-remise. Waren er dan helemaal geen voorspelbare potten?  Jawel,  Masmeijer won vrij eenvoudig van Boomsma, Nota had het niet echt moeilijk tegen Niemarkt en De Jong won overtuigend van Jan Altena. Sinia stevende tegen Nour vrij rechtstreeks af op winst.  Dat dan ook weer wel. Rest nog Feenstra en Sikma 0-1. Bepaald geen saai potje met wisselende kansen.
Op de ranglijst gaan Masmeijer en Nota op kop, maar een groot gat met de rest is nog niet geslagen. Er wacht in Het Convent nog een boeiende strijd.