Westergoo nipt onderuit tegen Emmeloord

BOLSWARD - Een volle bak dinsdag in de bovenzaal van het Convent. Liefst  32 schakers schaarden zich achter de borden, waaronder acht Emmeloorders die het opnamen tegen Westergoo 1.

De polderbewoners waren vooraf favoriet en uiteindelijk maakten ze die rol ook waar, maar wat was Westergoo dicht bij een gelijkspel. Bij een stand van 3-4 stond Jan Nota aan bord 2 glad gewonnen. Echter, hij overzag een tussenschaakje en dat koste hem de kop. En Westergoo het gelijke spel. De Bolswarders staan nu stijf op de laatste plaats en gaan barre tijden tegemoet. De Bolswarder punten werden bijeen gesprokkeld door Jos Dölle, Siebe de Jong (vol) , Johan Leeverink en HarmJan Dijkstra ( half).
Intern was er een volledig programma. Nour veraste bijna tegen Stornebrink doch moest uiteindelijk toch nog genoegen nemen met remise. Ook Ahmed was succesvol. Hij verschalkte De Leeuw. Boomsma versloeg Niemarkt, Feenstra won van Stapersma, Altena (R) was te sterk voor Brandsma en Hylkema overklaste Altena (J). Sikma toonde weinig mededogen met Hageman en Bergsma en Van der Pal remiseerden.