Inwoners kiezen locatie fontein Sloten

Sloten - In het kader van ‘Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa’, krijgt Sloten een fontein. In oktober is zowel het ontwerp voor de fontein als de mogelijke locatie gepresenteerd aan de inwoners van Sloten. Het ontwerp is goed ontvangen, maar de inwoners gaven de voorkeur aan drie andere mogelijke locaties.

De fonteincommissie van Sloten vroeg de inwoners uit de stad daarom om te stemmen op hun voorkeurslocatie voor de fontein van Sloten. Een ruime meerderheid van de stemmers gaf hun voorkeur aan het zogenoemde ‘Van der Walplein’ (hoek Haverkamp – Koestraat) in Sloten. Uitslag enquête Alle inwoners uit Sloten ontvingen een enquêteformulier, die huis-aan-huis werd verspreid, met daarin drie opties voor mogelijke locaties, met een impressie van het ontwerp ingetekend. Op die manier konden inwoners (anoniem) stemmen en hun locatievoorkeur aangeven. Een mooi initiatief, want op deze manier kiezen de inwoners zelf waar zij de fontein willen in de stad. De drie voorgestelde locaties waren: op het grasveld bij Brasserie De Mallemok , op het ‘Van der Walplein’ (hoek Haverkamp – Koestraat) en in de weide aan het Bolwerk Noordzijde. De fonteincommissie maakte uiteindelijk de balans op. Hieruit bleek dat van de 336 uitgedeelde formulieren er in totaal 124 zijn ingeleverd. De ruime meerderheid (95) geeft daarbij de voorkeur aan de hoek Haverkamp – Koestraat, in de volksmond ook wel het ‘Van der Walplein’ genoemd. ‘Wat ons betreft een goede respons en een duidelijke uitkomst’, aldus Theo Vis, voorzitter van de fonteincommissie. Het proces van de daadwerkelijke plaatsing van de fontein volgt.