Veel remises aan de top bij Westergoo

Bolsward - BOLSWARD - Bij schaakclub Westergoo heerste dinsdag een tamelijk vredige stemming. Althans aan de top. Jan Nota kwam remise overeen met Gerrit Stornebrink en Fokke de Boer deelde het punt met HarmJan Dijkstra. Ook Siebe de Jong en August Niemarkt tekenden de vrede, hetgeen vooral voor Niemarkt een knappe prestatie was. 

Jos Dölle herstelde zich goed van zijn nederlaag van vorige week door nu vrij vlot te winnen van Rintsje Altena. Hessel van der Pal deed goede zaken door de iets te avontuurlijke  Johan Leeverink op een nul te trakteren. Garmen Hageman blijft winnen. Dinsdag slachtofferde hij Piet Sikma. Hylke Feenstra was tot aller blijdschap weer aanwezig en pakte als vanouds de draad op. Hij versloeg Jan Altena al hield die lang keurig stand.
Lambertus Hylkema bood Booms -ook terug na een lange griepaanval- goed tegenstand maar moest ten lange leste toch 'belies jaan' . Frans Smit verloor van Nour, maar dat kwam voornamelijk omdat Frans in tijdnood kwam. Op het bord had hij duidelijk het betere van het spel. Ahmes was te sterk voor De  Leeuw die al vroeg in de partij materieel prijsgaf.
Het worden drukke schaaktijden. Verschillende Westergooers komen uit tijdens het seniorenkampioenschap van de FSB. En volgende week speelt Westergoo I thuis tegen Heerenveen.