Van der Pal houdt Nota op remise bij druk bezocht Westergoo

BOLSWARD - Bij veel Friese schaakclubs vormt de interne competitie zo langzamerhand een zorgenkindje. Geringe belangstelling, lage opkomst. Die malaise gaat aan schaakclub Westergoo voorbij.

Op dinsdagavond is het in het Bolswarder Convent een drukte van belang. Deze week schoven liefst 22 spelers achter het bord. Als dat zo doorgaat moet weer uitgeweken worden naar de grote zaal.
Aan de top veel remises deze keer. Nota 'kamp' tegen Van der Pal en Dijkstra tegen Stornebrink. Bergsma en De Jong deelden eveneens het punt. Nour versloeg Stapersma en Hylkema was te sterk voor Ahmad. Leeverink en Niemarkt streden weliswaar een felle strijd doch kwamen uiteindelijk ook uit op remise.
Jan Altena kon zijn prestatie van vorige week niet herhalen en haalde bakzeil tegen De Leeuw. Smit versloeg met redelijk gemak nieuwkomer Brouwer en doceerde daarenboven de schaaknotatie. Feenstra had het moeilijk tegen Boomsma maar wist toch nog een halfje te boeken.
Sikma verloor tegen Dölle. De Hartwerder was in gedachten al bij de damwedstrijd waar hij deze week aan gaat deelnemen. Rintje Altena en Garmen Hageman vallen volgende week in in het eerste achttal dat in en tegen Sneek moet spelen. Hun onderlinge duel eindigde dinsdag in een knappe overwinning voor Hageman.