Wûnseradiel biljartkampioenschap in Lollum

LOLLUM -  In het tot biljartarena omgebouwde dorpshuis te Lollum hebben 173 biljarters de afgelopen 2 weken gestreden om het kampioenschap in dit jaarlijkse grootste biljartevenement van het Noorden. De Leeuwarder Marcel van der Woude is algemeen kampioen van het 46e Wûnseradiel biljartkampioenschap geworden.

In het tot biljartarena omgebouwde dorpshuis te Lollum hebben 173 biljarters de afgelopen 2 weken gestreden om het kampioenschap in dit jaarlijkse grootste biljartevenement van het Noorden.
Belangstellenden konden zich inschrijven voor de klasse waarin ze volgens hun moyenne thuishoorden. Dat varieerde van de laagste (7e) klasse voor spelers met een moyenne van 0,00 tot 0,60 tot de hoogste (Extra) klasse voor spelers met een moyenne van 11,00 tot 20,00. Omdat de top in Friesland dun is werden de spelers van de hoofdklasse (7,00 tot 11,00) samengevoegd met extra klasse. Alle biljarters werden ingedeeld in poules die op 9 biljarttafels werden gespeeld. De spelers van de 2e t/m 7e klasse konden zich in de eerste ronde plaatsen in de winnaars- of verliezersronde. In de 2e week plaatsten de poulewinnaars zich rechtstreeks voor de finale. De 1e klasse en hoofd/extra klasse werd gespeeld volgens een ranking over 4 wedstrijden. Vrijdagavond en zaterdag streden de winnaars in 14 finales voor het kampioenschap in hun klasse. Marcel van der Woude maakte met 128 caramboles de hoogste toernooiserie en eindigde met een moyenne van 22,50. Voor elke klasse was er behalve een fraaie beker ook een extra prijs voor de hoogste serie en voor het hoogste partijmoyenne.