Renovatie tennispark Koudum

KOUDUM -  De drie tennisbanen van tennisvereniging Oeverzwaluwen uit Koudum, zijn geheel vernieuwd. Zondag 2 april worden deze feestelijk geopend.

Onder andere de drainage onder de banen is vernieuwd, er is een nieuwe ondergrond gestort en er is nieuw gravel op de banen aangebracht. Ook de kantine is opgeknapt. Dit is mogelijk geworden nadat de gemeente Súdwest-Fryslân de tennisbanen in eigendom heeft overgedragen aan de Sportvereniging Oeverzwaluwen, waarvan de tennisvereniging een onderdeel is. Omdat er bij de tennisbanen sprake was van achterstallig onderhoud, heeft de gemeente het financieel mogelijk gemaakt om de hierboven genoemde werkzaamheden uit te laten voeren. De firma SWECO (voormalig GRONTMIJ) met een vestiging in Koudum heeft dit werk voor de tennisvereniging verricht. De tientallen vrijwilligers van de tennisvereniging hebben, waar mogelijk, meegeholpen aan deze opknapbeurt.
Het resultaat van al deze activiteiten is, dat de tennisvereniging van Koudum nu de beschikking heeft over drie tennisbanen, waarvan twee met verlichting, waarop als prof getennist kan worden. Om te vieren hoe blij ze zijn met de vernieuwde tennisbanen, heeft de tennisvereniging op zondag 2 april een openingstoernooi gepland. Om 13.00 uur opent wethouder Durk Stoker de ‘nieuwe’ tennisbanen. Aansluitend wordt het openingstoernooi gehouden. Daarna, om ongeveer 17.00 uur, is er voor een ieder gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en een drankje. De tennisvereniging wil een sportieve en gezellige vereniging zijn, waar een ieder zich thuis kan voelen. Vandaar, dat zij een ieder die geïnteresseerd is in tennissen en wel eens wil weten wat zij zoal aan het doen zijn, van harte uitnodigen om op zondag 2 april aanwezig te zijn. Verder maakt de vereniging hierbij bekend, dat vanaf dinsdag 4 april van 16.00 uur tot 22.00 uur, er komend seizoen weer tennislessen worden gegeven (door Roland Lucardie). Deze tennislessen (15 stuks) zijn bedoeld voor de jeugd vanaf 6 jaar, beginners en gevorderden.