Bomvol Korpsenfestival Femuza

NIJLAND -   Voor het Korpsenfestival van Femuza op 8 april hadden zich maar liefst twaalf verenigingen aangemeld. Helaas hebben Brassband Tzum en Excelsior Nijland zich wegens omstandigheden terug moeten trekken, waardoor er uiteindelijk tien deelnemers zijn.

Elk jaar weer mag Femuza zich verheugen op een grote belangstelling voor het festival, ook van buiten de gemeente. Femuza is de federatie van Muziek en Zang in Súdwest-Fryslân.
Deelnemers hebben tussen 20 en 40 minuten tijd hun programma te brengen, met alleen de voorwaarde dat er een concourswerk op het programma moet staan. Verdere invulling staat de deelnemers vrij. De competitie staat bij dit festival voorop. De orkesten worden beoordeeld door een vakkundige jury, die bestaat uit Arnold Span en Danny Oosterman. Zij wijzen een winnaar aan die naar huis gaat met een beker, een geldbedrag en deelname aan het Galaconcert van Femuza in Theater Sneek op 16 juni aanstaande. Het festival vindt plaats in MFC De Mande in Nijland. Het middagprogramma begint om 16.45 uur en het avondprogramma om 18.40 uur. De toegang is gratis.