Westergoo twee redt vege lijf door goed gekozen strategie

BOLSWARD - Zaterdag speelden de beide achttallen van Westergoo de laatste ronde van de externe competitie. Westergoo I -reeds gedegradeerd- moest twee invallers opstellen. Teamcaptain Stornebrink van Westergoo II zette alles op alles om te voorkomen dat dat ten koste zou gaan van zijn team. 

En dat lukte. Tine Stapersma en Jappie de Leeuw werden bereid gevonden in te vallen in het eerste zodat Westergoo II op volle sterkte de laatste strohalm kon grijpen. Sneek III werd met 6-2 verslagen en omdat concurrent Rijs nipt verloor blijven de Bolswarders in de eerste klas spelen. Daar krijgen ze volgend jaar gezelschap van het eerste dat volgens verwachting verloor tegen Philidor lll.
Hessel van de Pal was in het tweede de enige die verloor. Stornebrink en Boomsma remiseerden en Bergsma, Altena, Sikma, Niemarkt en Hageman scoorden het volle punt. In het met zeven man uitkomende eerste was alleen Johan Leeverink winnend. Hij ontworstelde zich wonderwel aan een hevige aanval en was succesvol in de tegenattack. Dijkstra, Sinia en Dolle speelden knap remise. Jan Nota verloor, net als De Leeuw en Stapersma. Beide laatste nullen waren, als gezegd, voor de club van onschatbare waarde.  Deze maand wordt er op dinsdag nog gewoon in Het Convent geschaakt.