De Vrijwilliger | ‘We wilden iets nieuws’

Bolsward - Iedere week wordt in de rubriek ‘De Vrijwilliger’ een persoon uitgelicht die zich geheel belangeloos inzet voor anderen. Deze week is dat Jeroen Tiesma.

 - Tiesma is voorzitter van Lange Afstandlopers Bolsward (LAB), een functie die hij nu een jaar bekleedt. ,,Daarvoor was ik vier jaar algemeen bestuurslid”, vertelt de Bolswarder. De vereniging, opgericht in 1985, heeft momenteel zo’n honderdzestig leden. ,,Dat aantal is de laatste jaren redelijk stabiel.” Tiesma is erg tevreden over het huidige bestuur: ,,We hebben een heel leuke groep. De rollen zijn goed verdeeld en iedereen weet zijn of haar verantwoordelijkheid. Dat werkt prettig. Daarnaast hebben we een zeer grote club vrijwilligers die ons helpt. Die ben ik zeer erkentelijk.” Zijn eigen rol is daardoor vrij overzichtelijk. ,,Ik hoef alleen maar te sturen, maar ik houd er ook van om zelf de handen uit de mouwen te steken.”
LAB heeft jaarlijks een aantal vaste lopen op de kalender staan, maar komt dit jaar met een nieuwe variant: de Paasloop. ,,We wilden weer eens iets nieuws”, verklaart Tiesma het ontstaan van de wedstrijd op Tweede Paasdag. ,,De belangrijkste reden om het op die dag te organiseren, is dat er verder in Friesland geen andere loop gehouden wordt.” De start is midden in het centrum van de stad, bij Hotel De Wijnberg. ,,De 4 mijl doet een rondje door het centrum van Bolsward, de 10 mijl gaat ook een stukje buiten de stad”, vertelt Tiesma over de route. ,,Het is lastig inschatten hoeveel er op af komen, maar we zijn er klaar voor.”