Kunstenaar Henk Kamsma exposeert in Badweg 3

BOLSWARD -   Beeldend kunstenaar Henk G. Kamsma exposeert zijn tentoonstelling ‘een onvermijdelijk toeval’ in Galerie Badweg 3.

Als een onvermijdelijk toeval toont Henk G. Kamsma, na meer dan 25 jaar, weer werk in Bolsward. Was de vorige keer de Doopgezinde kerk met haar ingetogen, sacrale uitstraling de plaats van handeling, nu biedt de intieme ruimte van Galerie Badweg 3 de bezoeker de mogelijkheid deelgenoot te worden van zijn schilderijen en schilderingen. In 1990 stond Kamsma aan het begin van zijn kunstenaarschap, terwijl nu, na ruim een kwart eeuw, het werk een uitgekristalliseerd beeld geeft van zijn beeldende zoektocht.
Bolsward is de plaats waar Kamsma is geboren en in het zwembad aan de Badweg, heeft zich een groot deel van zijn jeugd afgespeeld. Herinneringen en associaties spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van de beelden van Kamsma. In zijn beelden, waarin veelal organische vormen in sprekende kleuren ogenschijnlijk willekeurig en toevalligerwijs zijn samengebracht, zoekt de kunstenaar naar de oorsprong van zijn verbeelding. Het is een zoeken waarbij weliswaar vele gedaanten van zijn herinnering worden aangesproken, maar het resulteert niet in een abstrahering van een waarneembare wereld buiten onszelf. De expositie 'Een onvermijdelijk toeval' is te zien van 6 mei tot en mei 28 mei. Zondag 21 mei organiseert Galerie Badweg 3 een lezing met de titel: Een onvermijdelijk toeval, waarin Henk G. Kamsma vertelt over zijn werk, de achtergronden ervan en zijn drijfveren.