Eerste ‘Makkum Art’ tijdens Pinksterweekend

MAKKUM -  Het Pinksterweekend staat voor de deur en de organisatie van Stichting Makkum Art is druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten voor de eerste editie van het kunst- en cultuurweekend.

Nog even enthousiast als in het begin van dit grote project wordt toegewerkt naar een mooi kunstevenement in het vissersdorp Makkum. De vele vrijwilligers en hulp van lokale bedrijven waren daarbij onmisbaar en natuurlijk de steun van het Ondernemersfonds Súdwest-Fryslân, Cultureel Podium Makkum, het Iepen Mienskipfonds en de Rabobank.
Onlangs verschenen bij de toegangswegen van Makkum etalagepoppen en borden om het kunstweekend aan te kondigen. De enthousiaste en voortvarende organisatie bleek daarbij veel sneller te werken dan de ambtelijke molens voor een vergunning. De poppen moesten weggehaald worden. De bijzondere poppen die eerst verschenen, toen verdwenen en daarna op particuliere grond hun rentree maakten, leverden in elk geval veel aandacht voor Makkum Art op. ,,Ons hoofddoel is om verschillende kunstvormen aan jong en oud te tonen. Er komen gerenommeerde kunstenaars uit alle hoeken van ons land: Ria Roerdink uit Nijmegen, Herbert Immer Willems uit Haarlem, Henk Reisman met prachtige beelden uit Oude Bildtzijl en Eveline van der Pas met Fiber Art uit Leeuwarden, Monique Verbruggen met glaskunst uit Kubaard, de schilderijen van Gerard Galema en Hashan Roebers met zijn congs. Kinderen kunnen deelnemen aan workshops schilderen en origami, volwassenen kunnen zilver smeden of beeldhouwen”, vertelt Thilda Adema van de organisatie. Muziekliefhebbers komen aan hun trekken tijdens het bijzondere pianoconcert van de Japanse Kanako Inoue. Zij geeft op zaterdag 3 juni een concert in het prachtige pand van Koninklijke Tichelaar. Roelie Walraven verzorgt deze avond een literaire bijdrage met levendige gedichten over mens en natuur, ondersteund door haar partner op saxofoon. Kaartverkoop bij boekhandel Coufreur en tijdens het weekend bij het informatiepunt in het oude Waaggebouw. Gratis concerten zijn iedere dag te beluisteren in een van de prachtige kerken die Makkum rijk is. Zo is er de Jiddische zanggroep Samoosara, Keltisch koor Frjemd Folk en een Klassiek Ensemble. Meer informatie op www.MakkumArt.nl.
Judith van Lavieren.