Stichting Tsjillen wil stadsstrand in Bolsward

Bolsward -  Stichting ‘Tsjillen in Bolsward’ heeft het plan opgevat om een stadsstrand in Bolsward te realiseren. De stichting gaat nu met de gemeente Súdwest-Fryslân om tafel.

,,Als stichting hebben we ‘ja’ tegen het plan gezegd, nu gaan we contact zoeken met de gemeente om te kijken naar de mogelijkheden”, laat voorzitter Auck Couperus weten. ,,We hebben onderling al verschillende locaties besproken.”
Het eerste startkapitaal van duizend euro is inmiddels binnen. Couperus verkreeg dit na een bezoekje aan Oerol. Ze bezocht de voorstelling ‘De Idealisten’ van theatergezelschap ‘De orde van de dag’. Daarbij werd het publiek uitgedaagd een poging te doen om samen de wereld beter en mooier te maken. In een integer en aanstekelijk theater werd er gedacht, gezongen en gepitcht. De inzet vanuit het theatergezelschap, onder leiding van Greg Nottrot, was duizend euro. Iemand uit het publiek deed daar nog eens duizend euro bij. Tijdens deze voorstelling bracht Couperus het idee voor een strand in Bolsward in. ,,Vanuit de gedachte dat de directe leefomgeving mooier maken uiteindelijk zorgt dat de wereld mooier wordt”, verklaart ze haar pitch. De theatermakers zagen hier niet direct heil in, maar de gast uit het publiek - ,,ene Evert”- besloot met zijn financiële inbreng het plan te steunen. Een andere, belangrijke, aanwezige was Bert Wassink, burgemeester van Terschelling. ,,Hij vond het een goed plan en hij heeft beloofd contact op te nemen met Hayo Apotheker. Dit wordt vervolgd”, besluit Couperus.