Terugblik Heamieltrio: ‘Het was onbeschrijflijk’

Bolsward -  Heamiel 2017 zit er op. Heakeninginne Gerbrich Talsma en haar hofdames Hanna Harkema en Gelske Sieperda kijken terug op hun ervaringen als Heamieltrio.

Superlatieven tekort komen en toch zoeken naar de juiste woorden: de dames van het Heamieltrio doen, vlak na een voor hen zeer bijzonder weekend, een poging hun vier dagen samen te vatten.
,,Het was onbeschrijfelijk. Super!”, zijn de eerste woorden van Heakeninginne Gerbrich Talsma. ,,Nu zie je van de andere kant hoe mensen Heamiel beleven. Ik wist ook niet dat Heamiel zo veel verschillende onderdelen op het programma had”, gaat ze enthousiast verder. Gevraagd naar hoogtepunten, antwoordt Gerbrich: ,,Er zijn heel veel dingen die ik zie als hoogtepunt, maar de intocht was wel heel speciaal. Dan presenteer je jezelf aan het publiek. Ook het ringrijden was een hoogtepunt, maar eigenlijk kan ik alles wel opnoemen.” Het trio liep, vanaf de intocht woensdagavond tot en met de slotavond in het Julianapark, vrijwel onophoudelijk met een glimlach van oor tot oor rond. Tekenend voor de chemie tussen de drie. Gerbrich: ,,We hebben zo’n lol en wille gehad met z’n drieën. Dat was echt genieten.” Die mening onderschrijven ook hofdames Hanna Harkema en Gelske Sieperda. ,,Het was supergezellig”, steekt laatstgenoemde van wal. ,,We waren echt een trio samen. Zo voelde het ook: we straalden met z’n drieën.” Hanna: ,,We hadden echt een klik; het ging zo leuk samen. Ik had me geen twee betere dames kunnen wensen om dit mee te doen.” Ook de hofdames zien de optocht als één van de hoogtepunten van het weekend. Gelske: ,,Dat was heel speciaal. Toen had ik wel even een brok in mijn keel.” Hanna was van tevoren enigszins nerveus, geeft ze toe. ,,Dan begint het echt en sta je ineens volop in de belangstelling. Toen die spanning eenmaal voorbij was, was het zo goed, zo fijn.” Tot slot geven ze en tip mee voor dames uit Bolsward: ,,Schrijf je in! Het is een superervaring die je nooit meer vergeet.”