Markt en kunst in Nij Mariënacker

Workum -   In de tuin van wooncentrum Nij Mariënacker in Workum is op woensdag 5 juli van 13.00 tot 16.30 een zomermarkt.

Tijdens de markt zijn kraampjes te vinden van winkels en bedrijven uit Workum en omgeving. Ook is er een draaiend rad met mooie prijzen. Voor kinderen is er onder andere een springkussen en een grabbelton. Bij slecht weer verhuist de markt naar binnen.
Daarnaast is er een nieuwe expositie te zien in het atrium van Nij Mariënacker. Bernadine de Vries exposeert haar werk van 3 juli tot en met 30 september in het wooncentrum. ,,De tekeningen zijn met potlood gemaakt omdat dit zo fijn werkt en er mooie subtiele accenten ontstaan. Het geeft een wat rustigere uitstraling. Het leuke van gebruik maken van verschillende kleuren is dat je er gekke contrasten mee kunt krijgen die niet voor de hand liggen. Door het gebruik van potlood wordt dit niet overheersend”, zo laat ze weten. ,,Verder zijn de schilderijen realistisch maar vaak met een surrealistische achtergrond of accentje. De schilderingen gaan over alle daagse belevingen.”