Scouting Jambowa zorgt voor doorstart rommelmarkt

Bolsward -  Vorige week viel hier te lezen dat de Bolswarder rommelmarkt, die twee keer per jaar gehouden werd, opgeheven is. Inmiddels heeft scouting Jambowa de handschoen opgepakt.

,,De inwoners van Bolsward zijn gewend aan de rommelmarkt. Wij hebben dan ook goed nieuws: De rommelmarkt maakt een doorstart, maar wel op een andere locatie”, vertelt Rob Spijker van de nieuwe rommelmarktcommissie. De eerstvolgende najaarsrommelmarkt is op 14 oktober. ,,Er breekt dus ook weer een nieuw tijdperk aan. Wij, vrijwilligers van Scouting Jambowa hebben namelijk het initiatief genomen om de rommelmarkt voort te zetten.”
Over de locatie vertelt Spijker het volgende: ,,We zijn van plan om de rommelmarkt bij ons op het scoutingterrein aan de Thomasstraat te houden. Natuurlijk ontbreekt het rad van fortuin ook niet. Kinderen zijn bij ons ook welkom. Wij richten een kinderplein in waar kinderen onder begeleiding een pannenkoekje of een broodje mogen bakken en aan creatieve activiteiten mee kunnen doen. Dus terwijl u bij ons langs de kramen loopt, kunnen uw kinderen zich vermaken op ons kinderplein.” Scouting Jambowa is een vereniging gericht op de jeugd. ,,We combineren sport en spel met creativiteit. Ons doel is om de jeugdleden een leuke tijd te bezorgen, zelfstandig te maken en om hun zelfvertrouwen te vergroten. Door het bouwen van objecten zoals bijvoorbeeld hutten of vlotten leren wij de jeugdleden in groepjes samen te werken”, zo laat Spijker weten. ,,Het doel waar de opbrengst naar toe gaat, zal bij ons gericht zijn op jeugddoelen.” Hij besluit: ,,Nader bericht volgt. Het belangrijkste is dat u uw vertrouwde Bolswarder rommelmarkt niet hoeft te missen.”