Competitie-indeling SC Bolsward: verre reizen voor zondag, derby's voor zaterdag

BOLSWARD -   De KNVB heeft de competitie-indeling voor komend seizoen bekendgemaakt. De zondagtak heeft een aantal verre uitwedstrijden op het programma. Voor de zaterdagafdeling staan een aantal derby's op de speelkalender.

SC Bolsward (zo) komt uit in de derde klasse A. De ploeg van trainer Marc van Hiel kan terugkijken op een prima debuutseizoen in die klasse: het werd verdienstelijk vijfde. Voor de winterstop stonden de Bolswarders zelfs lang op de eerste en de tweede plaats. Voor komend seizoen heeft de ploeg zich versterkt met een aantal jonge, talentvolle spelers. Ruben Jellesma komt over van ONS Sneek en Romano Perridon keert na een jaartje in de jeugdopleiding van SC Cambuur terug bij Bolsward. Ook een aantal A-junioren maakt de overstap naar de A-selectie.
Met Drachten, Franeker en Friesland treffen de Bolswarders ook dit jaar drie directe concurrenten van vorig seizoen. Die ploegen moest SC Bolsward boven zich dulden, net als kampioen Oerterp, die logischerwijs een klasse hoger speelt. Andere ‘oude bekenden’ zijn Geel Wit, Harlingen, Nicator, Trynwâlden en Warga. De provinciegrens wordt maar liefst vijf keer overschreden voor uitwedstrijden naar Groninger Boys en Helpman, HFC ‘15 en Lewenborg (allen Groningen). Ook Drenthe wordt aangedaan met een bezoek aan Nieuw Roden. De zaterdagploeg van Wilco de Bakker speelt wel al zijn wedstrijden in Friesland. Derby’s tegen Arum, Makkum, Mulier en Scharnegoutum ‘70 staan, net als vorig jaar, op de agenda. Daar komen wedstrijden tegen Beetgum, Birdaard, Franeker, Marrum, V en V ‘68 en VCR bij. De zaterdagselectie gaat met nagenoeg dezelfde groep als vorig jaar de competitie in. De eerste bekerwedstrijden zijn begin september.