Zwembad Mounewetter heeft prima seizoen

Witmarsum - Steeds meer bezoekers weten het openluchtzwembad Mounewetter te vinden. Het zwembad draait tot nu toe een prima seizoen.

,,We lopen voor op de cijfers van vorig jaar, we zitten nu bijna op 40.000 bezoekers. We hopen de 50.000 te halen” vertelt bedrijfsleider Joke van der Vliet, ,,Mensen weten ons goed te vinden, ze komen uit alle hoeken van de provincie naar Witmarsum. Mounewetter is een echt familiebad, er is een ondiep zwembad met glijbaan, een diep bad met duikplanken, een peuterbad, er is een zonneweide met speeltoestellen. We hebben een waterpark, een soort speeltuin in het water. Iedere woensdag organiseren we iets speciaals samen met het recreatieteam van de camping. Voor vier euro koop je een dagkaartje, er is voor elk wat wils.”

Zwemvierdaagse en hoogste bom

Van 28 augustus tot en met 1 september is de Zwemvierdaagse. Er kunnen baantjes getrokken worden, maar er is veel meer. ,,We hebben allemaal randactiviteiten zoals twee hindernisbanen in het water, de hoogste bom, spijkerbroek hangen, en ga zo maar door” vertelt Van der Vliet. Het zwembad investeert in de toekomst. Onlangs de Tieluk fuel cell in gebruik genomen, een energy power unit die voor een besparing van 30% in de energiekosten moet gaan zorgen. Voor de stroomvoorziening zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Het bad maakt geen gebruik meer van chloor, maar van zout. ,,Het water wordt met zout gezuiverd. Daar merk je als zwemmer niets van, het is zo bewerkt dat je het niet proeft. Het is beter voor het milieu en voor de zwemmers, met zout heb je geen last van rode ogen.” Zwembad Mounewetter in Witmarsum is nog geopend tot en met 9 september. (Foto's Suwarda Vis)