Keltische muziek van Merain in Workum

WORKUM - Als voorproefje voor Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 organiseert La Dolce Frisia in Workum op 16 september 2017 een Iers tuinconcert. Trio Merain zal die dag optreden bij Chambres & Table d’Hôtes La Dolce Frisia aan de Breewarsdyk 6 in Workum.

Het trio Merain (zang, viool, Keltische harp) trekt de laatste jaren ook in Friesland een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers.

Voor de nieuwe concerttour Celtic Ways heeft Merain mooie Ierse muziek verzameld en speelt eigen bewerkingen hiervan.

Van barokmuziek tot traditionals uit de Ierse pub tot songs van Enya en rockband U2. Een afwisselend concert met Ierse melancholie, vrolijkheid en speelplezier. Merain toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland en beleeft in Workum de voorpremière in de open lucht.

Luisteren naar heerlijke muziek en genieten van lekker eten. Voor en tijdens het concert serveert La Dolce Frisia diverse gerechten, bereid met Friese streekproducten. Bitterballen met Riperkrite of “Coppa di Akkrum” of een Fries Kaasplankje. Keuze uit diverse hartige, zoete, warme en koude gerechtjes.

Vanaf half zes is de tuin open voor publiek en zijn er diverse hapjes en drankjes te krijgen. Zeven uur is de aanvang van het eerste deel van het concert. Om half acht is er pauze en tijd om weer even wat lekkers te eten & drinken, acht uur wordt het concert hervat. Het concert duurt tot ongeveer half tien. Het concert in de tuin van La Dolce Frisia is een primeur in Workum: Niet eerder werden er in natuurgebied de Workumer Mar (klassieke) concerten in de open lucht georganiseerd. Operaregisseur en -producent Machteld van Bronkhorst nodigt in 2018 nog meer van haar vrienden uit de (klassieke) muziekwereld uit om in de nieuwe serie te komen optreden. Naast concerten zal er ook muziektheater te zien zijn voor jong en oud. Reserveren is gewenst, kaarten kunnen besteldworden via www.ladolcefrisia.nl/tuinconcerten De kosten voor het concert en welkomstdrankje € 17,50. Arrangement concert, welkomstdrankje en 5 lekkere gerechtjes € 42,50.

Kom op de fiets, La Dolce Frisia ligt midden in natuurgebied de Workumer Mar. U kunt er niet parkeren. De dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid is op de Trekwei . Van daar is het ca. 8 minuten lopen naar Breewarsdyk 6.