Herberg in Workum gaat weer open

WORKUM - Na een maanden dicht te zijn geweest, gaat de Herberg van oom Lammert en tante Klaasje aan de Merk in Workum weer open. De nieuwe uitbater Rob Ozinga ziet een droom in vervulling gaan.

,,Na ruim dertig jaar in de horeca gewerkt te hebben, was het mijn grote droom een eigen restaurant te runnen. Al lang loop ik met de gedachten om een eigen restaurant te starten. Nu ga ik die droom waarmaken en daar ben ik heel blij mee. Bij toeval kwam deze mogelijkheid op mijn pad en was de keuze snel gemaakt. Binnen een maand was alles rond, het huurcontract getekend en heb ik mijn vaste baan en huis op Terschelling opgezegd. Nu na 2 weken wachten op de vergunningen konden de deuren open”, vertelt Rob Ozinga. Hij gaat het restaurant samen met zijn rechterhand Fiona Rozema runnen: ,,Tijdens mijn werk op Terschelling heb ik Fiona leren kennen. Wij hebben altijd op onze eigen manier samengewerkt en delen de passie voor het vak. Waar mijn passie bij wijn ligt, is Fiona idolaat van whiskey's en whisky's. Zo hebben wij naast de wijnen een mooi assortiment kunnen samenstellen om elkaar aan te vullen op ons eigen vakgebied.”

In de keuken zwaait kok Jeroen Dijkema de scepter: ,,Tijdens de onderhandelingen ben ik geattendeerd op Jeroen die al een jaar hier in de herberg kookte. Hij wilde graag hier blijven werken en wij kwamen erachter dat we elkaar aanvulden in de ideeën over het restaurantconcept. Jeroen houdt van eerlijk koken met verse producten op een klassiek wijze. In de keuken zullen alleen verse producten verwerkt worden en wordt alles zelf gemaakt.” De officiële opening volgt binnenkort: ,,Op 3 september zullen we de grote opening vieren waarbij wij iedereen uit willen nodigen om de Herberg te komen bewonderen. Uiteraard zal een glaasje bubbels niet ontbreken. We hopen dat de gasten ons zullen weten te vinden op die prachtige locatie in Workum. Ze zijn van harte welkom.”