Wilde Wiven Festival in Hieslum

HIESLUM - Op camping Heeres in Hieslum wordt in het weekend van 2 en 3 september het Wilde Wiven Festival gehouden. Er is plaats voor ruim 250 vrouwen om samen de verbinding te vieren.

Initiatiefnemers van het Wilde Wiven Festival zijn Marieke de Boer, Miranda Tamminga en Hanna Teerenstra. Marieke is sinds een jaar redacteur van het digitale Wilde Wijven Magazine en dacht dat het leuk zou zijn daar een dag aan te verbinden. Ze vertelde haar idee aan Miranda Tamminga en Hanna Teerenstra die ook meteen enthousiast waren.

Zo was de basis snel gelegd voor het Wilde Wiven Festival. ,,We hadden al snel een programma opgesteld’’, zegt Marieke. Tijdens het weekend kunnen vrouwen aan allerlei workshops meedoen: stembevrijding, boetseren, labyrint lopen, dansen, zielsportret tekenen en veel meer. Er zijn ook kraampjes aanwezig waar onder andere sieraden, accessoires of kleding verkocht worden. Verder is er een expositie ‘Reis door de Manen’ te zien van Yvette Blonk. ,,Er worden steeds nieuwe activiteiten aan het programma toegevoegd. Gaandeweg groeit het’’, aldus de organisatoren.

De catering – inclusief drie maaltijden - wordt het hele weekend verzorgd. Zaterdagavond is er muziek en vieren de vrouwen verbinding rondom het kampvuur. Overnachten kan in een zelf meegebrachte tent en de volgende ochtend kunnen de dames ‘wakker worden’ met meditatie, yoga of een kruidenwandeling. Het weekend wordt om 12.30 uur afgesloten. ,,Het belangrijkste is dat vrouwen tijdens dit festival tijd voor zichzelf hebben, even nergens over na hoeven te denken en zichzelf kunnen zijn.’’