Bijzondere seizoensstart MeinTheater

BOLSWARD - Omdat MeinTheater de eerste prijs heeft gewonnen met Tsjillen in de sloep, een nieuwe activiteit tijdens het pinksterweekend in Bolsward, zal de start van het toneelspeelseizoen dit jaar spectaculair geopend worden.

Gastdocent Rob van Houten, bekend van onder andere Sesamstraat, zal het seizoen inluiden met twee mime-workshops op vrijdag 22 september. Cursisten hebben gratis toegang, andere belangstellenden betalen vijf euro.

Mime is meer dan alleen uitbeelden. Het is met lichaam en mimiek laten zien wat je wilt vertellen. Taal lijkt altijd van meer gewicht terwijl dát wat wij uitstralen, soms meer zegt dan 1000 woorden. Hier bewust van worden en hier mee kunnen omgaan én spelen, is het doel van het toneelseizoen voor 17-18.

Naast de lessen SpeelTheater (6/7 jaar), TheaterPlus (8/9 jaar), winnaar van de prijs met het Land van Ooit, TheaterExpress (10-12 jaar), en ImproTheater (13-14 jaar), komt MeinTheater deze jaargang voor het eerst met een JongerenTheater, waarbij wordt toegewerkt naar een voorstelling gericht op het puberende brein. Over hoofd- en bijzaken, wat je denkt, wat je beïnvloedt, over anderen & jezelf. Een thema wat bij alle toneelgroepen centraal staat, maar bij deze in het bijzonder.

Daarnaast gaat MeinTheater door met De Vloer Op! voor volwassenen. Vijf keer, om de week, een avond in het najaar, waarbij actuele, relationele situaties worden aangegrepen om in kleine scènes vorm te geven. Spelers worden uitgedaagd om vanuit een rol -en niet vanuit hun hoofd- te reageren, te incasseren en dus te improviseren. Iedere scène biedt vervolgens materiaal om van te leren en nieuwe dingen uit te proberen. Voor beginnende en gevorderde spelers die uit hun comfortzone willen stappen en willen experimenteren met deze vorm van theater. Er wordt in overleg toegewerkt naar uitdagende optredens zoals afgelopen voorjaar De dames van ‘Gevloerd’ waren te zien waren tijdens Tsjillen op de brug en het Straatfestival Bolstjurrich.

Meer informatie en opgave via meintheater.nl.