Feestweek bij heropening Gasthuiskerk Bolsward

BOLSWARD - De Gasthuiskerk in Bolsward wordt op 3 september weer officieel in gebruik genomen. In die week zijn allerlei bijzondere activiteiten in de kerk. Vanaf gisteren is de kerk de uitvalsbasis voor de jaarlijkse VakantieBijbelWeek. Deze duurt nog tot en met donderdag.

De Gasthuiskerk was vanaf 1 januari gesloten in verband met een grondige renovatie. De diensten werden gehouden in de bijzaal of samen met de Martinikerkgemeente.

De kerk ziet er geheel anders uit. Voorheen was de kerkzaal volledige gevuld met banken, die wel een verfje konden gebruiken. Nu is de kerkzaal een lichte ruimte met stoelen. De vloer is geheel vernieuwd. De entree voor en de hal achter zijn vergroot, zodat er meer ruimte is voor ontmoeting. De verbouwing liep behoorlijke vertraging op doordat ook asbest van onder de vloer verwijderd moest worden. De kerk is multifunctioneel geworden.

In de week van 3 tot 9 september zijn er allerlei activiteiten waarmee de opening gevierd wordt. Naast diensten is er ook een gratis toegankelijke muziekavond op 8 september en een ‘Fergeesfair’ op zaterdag 9 september.

De Fergeesfair is een evenement in samenwerking met goede doelen in de stad. Er zal om 15.00 uur een modeshow gehouden worden door de kledingbank. Ook wordt iedereen gevraagd tussen 14.00 en 16.00 uur goede spullen naar de kerk te brengen die gratis worden weggegeven aan mensen die er belangstelling voor hebben.

Voorafgaand aan de heropening van de kerk, vindt de jaarlijkse VakantieBijbelWeek plaats. Een driedaags evenement dat gisteren (dinsdag) is begonnen en duurt tot en met donderdag.

De Bijbelweek wordt georganiseerd door de kerken van Bolsward samen. Voor de kinderen van 4 tot 12 jaar is er een leuk programma met spelletjes, verhaal, toneel, knutselen, zingen en sportieve momenten. Het thema dit jaar is (T)op Survival. Morgenavond wordt het programma tussen 19.00 en 20.00 uur afgesloten. Ook de ouders zijn dan uitgenodigd.