Fritom Holding verhuist naar De Marne

BOLSWARD - De eerste paal wordt eind volgende week geslagen en als alles goed gaat, wordt de realisatie van het nieuwe kantorencomplex van Fritombedrijf Wiersma holding aan De Marne in Bolsward in maart 2018 afgerond.

Op de nieuwe locatie komen drie bedrijven samen in één pand. Melkweg|Fritom, Bidon|Fritom en Fritom Holding verhuizen allen van de Wymerts (Bolsward) naar het industrieterrein aan de Marne.

Reinder Beuving, directeur bedrijfsvoering van Fritom holding over deze nieuwbouw: ,,Het huidige pand van Fritom Holding is verkocht aan haar buurman Hochwald Foods. Daarom keek Fritom uit naar nieuwe kantoorruimte. Melkweg|Fritom en Bidon|Fritom zijn gevestigd in het naast Fritom gelegen kantorengebouw aan De Wymerts en waren ook al enige tijd op zoek naar een andere locatie. Het besluit om voor de drie Fritombedrijven zelf nieuwbouw te gaan plegen was dan ook snel gemaakt."

Het complex aan de Marne wordt zo toekomstbestendig mogelijk, energie- en milieuneutraal gebouwd, waarbij gebruikt gemaakt wordt van duurzame materialen. Dit past in het MVO-beleid van de Fritom Group. Beuving: ,,Op het dak komen bijvoorbeeld zoveel mogelijk zonnepanelen, we gebruiken straks geen gas meer. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt."

Het ontwerp voor het nieuwe bedrijfskantoor is van de hand van Bouw- en Tekenburo Wietse B. Ligthart uit Wommels.

Het kantorencomplex biedt straks circa vijftig medewerkers een werkplek. Verwachting is dat de bouw eind maart volgend jaar zal zijn afgerond.