Het Keerpunt viert 25-jarig bestaan

BOLSWARD - Christelijke gemeente Het Keerpunt in Bolsward bestaat 25 jaar. Zij vieren dit in verschillende vormen. De eerste bijeenkomst is op zondag 10 september. Vanaf 10.00 uur staat een speciale viering op het programma, gevolgd door een lunch en een aantal workshops, zoals FIFA voetbal, graffiti spuiten, pijl en boog schieten en een kookworkshop. Voor de kinderen is er een apart kinderprogramma. Om 15.30 uur zijn alle omwonenden en relaties uitgenodigd om samen terug te kijken op 25 jaar Het Keerpunt. Drie kwartier later wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Dit alles vindt plaats bij gebouw Het Keerpunt aan de Burgemeester Praamsmalaan 35.

Zaterdag 23 september staat de volgende ‘etappe’ van de viering op de agenda. De gemeente zet zich dan, samen met Stichting Present, in voor een aantal projecten in Bolsward.

Op vrijdag 6 oktober vinden de laatste festiviteiten plaats: Kees Kraayenoord geeft die avond (20.00 uur) een dankconcert in Het Keerpunt.

De christelijke gemeente ontstond op een zondagochtend in september 1992. Een klein groepje christenen uit verschillende kerken kwam voor het eerst samen in de bovenzaal van de Oranjekapel in Bolsward om God te eren. Zij hadden geen voorganger of liturgie, maar iedereen had inbreng in de dienst. Nu, 25 jaar later, is dit groepje christenen uitgegroeid tot een eigentijdse christelijke gemeente.