Dorpsbelang Parrega-Hieslum viert honderdjarig jublieum

PARREGA -   Dorpsbelang Parrega-Hieslum heeft zaterdag stil gestaan bij het feit dat de vereniging honderd jaar bestaat.

`s Middags begonnen de festiviteiten met een officieel tintje. Voorzitter Heeres speechte dat het bijzonder is in deze tijd dat er zes bestuursleden in dorpsbelang zitten en sprak de wens uit dat er voor de toekomst ook nieuwe aanwas mag komen. Hierna nam wethouder Maarten Offinga het woord. Namens de gemeente bood hij een cheque van vijfhonderd euro aan. Ook dorpskrant de Pinfisker had een mooi cadeau in de vorm van een ‘pinfiskermantsje’, het symbool voor dorpskrant. Na het officiële gedeelte was het tijd voor de revue, geschreven en geregisseerd door Hannie Zwerver.
29 Dorpsgenoten, jong en oud, hebben de afgelopen maanden hiervoor geoefend. Ze namens ons in twee aktes 100 en 50 jaar mee terug in de tijd, daarna nog een toekomstvisie. Na deze mooie revue was het tijd voor de barbecue. Hierna sloten The Bounty Hunters dit prachtige feest af. Het feest stond in het teken van ‘mienskip’ , en dat thema is zeer geslaagd.