Hovenier Hoekstra helpt in Wommels

WOMMELS - ,,Je moet elkaar een beetje helpen, waar dat mogelijk is”, verklaart hovenier Sjoerd Hoekstra zijn deelname aan het project Hovenier Helpt, waarbij mensen geholpen worden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het tuinieren.

,,Ik heb direct ja gezegd”, gaat Hoekstra enthousiast verder. En dus reed hij vorige week met zijn bus en gereedschap vanuit IJlst naar Wommels om de tuin van de heer Bakker aan te pakken. ,,We zorgen dat de boel er weer netjes bijligt”, zegt de hovenier halverwege zijn werkdag. ,,Dat is waar het project om draait. De mensen weer op weg helpen zodat ze het voortaan zelf kunnen.” En een grondige onderhoudsbeurt was bepaald niet overbodig, gezien het ‘voor’ en ‘na’-beeld van de tuin van Bakker. Zelf kwam hij door uiteenlopende redenen niet toe aan het bijhouden van zijn perkjes. Zorgorganisatie Wil uit Bolsward, waar Bakker cliënt is, meldde hem aan voor het project en tot zijn grote blijdschap verraste Hoekstra hem met een bezoek. Tevreden sloeg hij de verrichtingen van de groenspecialist gade. De enige beloning die de hovenier kreeg, was een kop koffie. En dat is genoeg volgens Hoekstra. ,,Want wat is nou een dag per jaar?” Als de voor- en achtertuin er weer strak bijliggen, geeft de hovenier nog wat tips en trucs aan Bakker zodat hij voortaan zelf gemakkelijk de grond rondom zijn huis kan onderhouden.

De landelijke actie Hovenier Helpt had dit jaar als slogan ‘Groen doen is goed doen!’. Ruim 350 hoveniers uit het gehele land deden mee.