Bolswarder senioren testen conditie op fitheidsdag

BOLSWARD - Ruim 150 senioren uit Bolsward deden afgelopen zaterdag mee aan een fittest in woonzorg- en behandelcentrum Bloemkamp in Bolsward.

De deelnemers werden onder andere getest op kracht en lenigheid. Ook legden ze een wandeltest af. Na afloop kregen ze adviezen over hun testresultaten en konden ze eventueel kiezen voor een sportief vervolg.

De fittest was onderdeel van de fitheidsdag, die georganiseerd werd door zorgorganisatie Patyna, de Buurtsportcoaches van de gemeente Súdwest-Fryslân en Sport Fryslân. Naast de test was er ook een fitmarkt.

Op de fitmarkt stonden verschillende organisaties op het gebied van gezondheid en bewegen, zoals Beter Horen, Mijn Huis op Maat en Behandelteam Patyna. Daarnaast waren er

diverse beweeggroepen. Zij informeerden over de sport- en beweegactiviteiten in de buurt. Het restaurant van Bloemkamp zorgde met gezonde hapjes voor de inwendige mens. Alle deelnemers kregen een strippenkaart mee van ‘Bolsward Beweegt’, een initiatief van de gemeente Súdwest-Fryslân om senioren vanaf 60 jaar te laten bewegen op niveau. De strippenkaart biedt de mogelijkheid om gratis drie proeflessen te volgen bij verschillende beweeggroepen.

Deelnemer Evert Salverda was zeer enthousiast over de fitheidsdag. ,, Ik ben zelf een hele actieve man en fiets veel. Toch kreeg ik twee waardevolle adviezen om nog gezonder te bewegen en ook andere sporten te beoefenen. Je wordt je er op deze dag bewust van dat lichaam en geest onderhoud nodig heeft.”