Zondag derde editie Drivin’ Back in Time

BOLSWARD - De derde editie van Drivin’ Back in Time staat zondag 5 november op de agenda. In de Groene Weide in Bolsward nemen twee bands het publiek mee terug in de tijd. BZN66' en The Travelin' Band geven acte de présence en een heuse mystery guest maakt de programmering compleet.

Organisator Rein Vallinga raadt iedereen aan op tijd richting de Groene Weide te komen, want vol is vol. De tweede en laatste editie, begin april, leverde een mooie zondagmiddag op, maar was qua bezoekersaantal iets onder de maat. Het werd wel een prachtige muzikale Back in Time, en de mensen die er waren hebben er van genoten, en waren zeker bereid om vaker richting Bolsward te komen om te genieten van de muziek van weleer. Ook voor de minder valide mensen zijn er weer zitplaatsen beschikbaar. De eerste band begint om 16.00 uur, de zaal gaat een half uur eerder open.

BZN66

Een vriend van Jan "Kies" Veerman kwam naar hem toe met de vraag of het niet mogelijk was om een optreden te verzorgen op het "Goud van Oud" festival in Monnickendam.

Jan had hier wel oren naar, trok de stoute schoenen aan en begon met vragen bij Cees en Thomas Tol die beiden niet lang hoefden na te denken en er wel zin in hadden. Toen naar Jaap Sombroek een van de vroegere slagwerkers en ook Jaap zei onmiddellijk "ja". De volgende halte was Evert Woestenburg. Evert, die in dertig jaar geen gitaar meer aangeraakt had, moest hier toch nog wel even over nadenken. Maar Jan wilde eigenlijk gelijk een antwoord daar het toch wel kort dag was. Evert was over de dam en zei dus ook "ja".  Nu alleen nog een bassist, die als enige nog nooit gewisseld was in de bezetting van BZN en dus een "vreemde" moest worden. Jan had nog wel een kennis met wie hij al eerder in een soort reünie band gespeeld had (De Noname Band). Dit was Mike Kamp uit Edam, die ook gelijk wel wilde.

Dat iedereen uiteindelijk zo graag wilde kwam eigenlijk ook omdat het een eenmalig gebeuren was en iedereen hier wel wat tijd voor vrij wilde maken. Dat dit iets anders uitpakte is nu bekend.

Na het enorme succes van dit "eenmalige" optreden kwamen er uit verschillende hoeken verzoeken voor meerdere optredens. Daar het toch wel een enorme berg werk was om een repertoire in te studeren, vond men dat dit vele werk meer verdiende en besloten werd om toch meerdere optredens te doen. En dat doen zij nog steeds tot de dag van vandaag.

Omdat sommigen naast hun "gewone" werk ook nog in diverse andere bands speelden en/of andere hobby's uitoefenden, kwamen zij in de problemen met het spelen in BZN66 Reunion Band.

Na enige wissels om diverse redenen bestaat de band nu uit de volgende leden, Jan (Kies) Veerman zang, Thomas Tol, toetsen en gitaar, Johan te Riele, basgitaar, Klaas (Kappie) Tuip, drums en Jack (Tachtig) Schilder, gitaar.

Travelin' Band, the sound of Creedence Clearwater Revival

Al jaren is Travelin' Band actief op vele podia en festivals in het land. Lody Franzen en Sjaak Bekema, de oprichters, maken al meer dan 40 jaar muziek met elkaar. Door de stem van Lody Franzen, de guitar-riffs van Frans Bekema en de rhythm-sectie Sjaak Bekema en Lody Kramer ontstaat een sound die duidelijk de sfeer en het geluid uitdraagt van Creedence Clearwater Revival.

“Al hoor je John Fogerty himself”, dat wordt er vaak gezegd over Lody Franzen, de zanger van de Travelin’ Band uit Bolsward. De passie voor de muziek van John Fogerty spat bij Travelin' Band bijna letterlijk van het podium.

Oude tijden herleven bij het horen van hits als 'Proud Mary', 'Bad Moon Rising', 'Down On The Corner' en natuurlijk 'Travelin' Band'.

In 1973 ontstond in Bolsward de Travelin’ Band.  De beide oprichters Lody Franzen en Sjaak Bekema zaten nog in de schoolbanken toen zij de eerste tonen letterlijk uit hun gitaren jammerden. Veel van wat de Travelin’ Band speelde was eigen werk met een vette knipoog naar Creedence Clearwater Revival. In 1987 hielden ze het voor gezien en ging ieder zijn eigen weg.

Om de glory en de liedjes van weleer niet te doen vergeten, zochten Sjaak en Lody halverwege de jaren negentig elkaar weer op. Samen met drummer Lody Kramer beleven ze veel plezier aan het vertolken van de oude Creedence hits.

Afgelopen periode is er een live-opname gemaakt bij bassist Sjaak thuis in het voormalige schooltje van Hartwerd. Deze opname is op cd gezet en zal binnenkort in een beperkte oplage worden uitgebracht. De titel is: “Live at home”.