Nijefurd wandeltocht op zaterdag 18 november

WORKUM - Wandelsportvereniging Friese Lange Afstand Lopers (FLAL) organiseert op zaterdag 18 november de Nijefurd wandeltocht met twee afstanden: 25 en 40 kilometer. Start en finish zijn in Kultuerhûs Klameare in Workum.

Liefhebbers van ruimte en landschap kunnen hun geluk niet op. Zij kunnen tijdens de wandeling ver kijken over de uitgestrekte landerijen. Onderweg is er veel te zien, zoals oude kerkpaadjes, drooggelegde meren, oude, slingerende dijkjes en meer. Dit alles in een autoloze omgeving. In de verte zijn de karakteristieke kerktorens van onder meer Workum, Parrega en Blauwhuis zichtbaar.

De tocht begint en eindigt in Workum, maar deelnemers komen ook door het kleine Greonterp, langs het prachtige nieuwe verzorgingshuis van Blauwhuis en door Parrega, dorp aan het water. Zij zien de vogelrijke gebieden langs het IJsselmeer en des te opvallender is het ontbreken van vogels in andere gebieden, behalve dan wanneer er ganzen zijn neergestreken, die zich tegoed doen aan het voedselrijke gras dat de boeren voor hen verzorgen.

Inschrijven kan vanaf 08.00 uur tot uiterlijk 10.00 uur. De start van de 40 km is van 09.00 tot 09.15 uur, van de 25 kilometer van 09.15 tot 10.00 uur.

Het startbureau sluit om 18.00 uur.